Dolar 32,4298
Euro 34,7934
Altın 2.432,78
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

Bir ayda nasıl kilo verilir?

Bir ayda nasıl kilo verilir?
REKLAM ALANI

Bir ayda nasıl kilo verilir?


Aşağıdakileri yaparak bir ayda zayıflayabilir ve biraz kilo verebilirsiniz:

  • Kilo kaybı için kardiyo egzersizleri
  • Daha az rafine karbonhidrat tüketin
  • Sıfır kalorili içecekleri tercih edin
  • Yavaş ye
  • Diyete lif eklenmesi
  • Protein açısından zengin bir kahvaltı yapın

Bir ay içinde bir miktar kilo vermek mümkündür ve bu da beslenme ve yaşam alışkanlıklarında bazı değişiklikler yapılarak yapılır ve bununla birlikte kilo vermenin kişiden kişiye farklılık gösterebileceği ve kişinin daha fazlasını verebileceği bilinmelidir. diğerlerinin verdiğinden daha fazla kilo ve aşağıda bazı yollar bir ayda vücudu inceltmek için:

 

Kilo vermek için kardiyo egzersizleri yapmak:

Kardiyo, aerobik egzersiz veya kardiyo olarak bilinir ve kalp atış hızını artırmak ve böylece daha fazla kalori yakmak, kalbi ve ciğerleri güçlendirmek için çalışan ve kardiyo eklemek için çalışan bir fiziksel aktivite türüdür. rutin, hızlı kilo vermenin en etkili yollarından biridir.

Daha az rafine karbonhidrat yiyin:

Karbonhidrat alımını azaltmak, diyet kalitesini artırmanın ve daha fazla kilo vermenin basit yollarından biridir.. Rafine karbonhidrat alımını, yani besinleri ve lifleri sıyrılmış karbonhidratların alımını azaltmak özellikle yararlıdır. İşlendiklerinde sadece kalorileri yüksek değil, aynı zamanda besin değerleri de düşüktür ve çok hızlı bir şekilde kan dolaşımına karışarak kan şekerini yükseltir ve açlığı artırır.

Bu nedenle, beyaz ekmek, kahvaltılık gevrekler ve işlenmiş paketlenmiş gıdalar gibi rafine karbonhidratları kinoa, yulaf, kahverengi pirinç ve arpa gibi tam tahıllı ürünlerle değiştirmek en iyisidir.

Kalorisiz içeceklerin seçilmesi:

Değiştirilmesi gereken sadece ana yemekler değil, aynı zamanda pek çok alkolsüz içecek, meyve suyu ve enerji içeceği gibi sağlıklı içeceklerin seçimi de etkili bir şekilde kilo vermenin basit yollarından biri olarak kabul edilir. şeker açısından zengin ve kalorisi sıklıkla tüketilir.Fazlası zamanla kilo almaya yardımcı olurken, su içmek tokluk hissinin korunmasına ve metabolizmanın geçici olarak artmasına katkıda bulunabilir, böylece kalori tüketimini azaltır ve kilo vermeyi destekler.

Yavaş yiyin:

Yavaş yemek, odaklanmaya ve yemeğin tadını çıkarmaya yardımcı olur ve böylece vücuda gıda alımını azaltmak ve tokluk hissini artırmak için etkili bir strateji sağlar .

Diyete lif eklemek:

 Lif, sindirilmeden vücutta dolaşan ve böylece kan şekerinin dengelenmesine, mide boşalmasının yavaşlamasına ve böylece daha uzun süre tok hissedilmesine ve sağlığın iyileştirilmesine ve teşvik edilmesine katkıda bulunan bir besindir. Her gün meyve, sebze, baklagiller ve kepekli tahıllar gibi gıdalardan 25-38 gramdan az lif almayı hedeflemek daha iyidir .

Protein yönünden zengin bir kahvaltı yapın:

 Güne bol miktarda protein içeren sağlıklı bir kahvaltı ile başladığında, protein alımını artırmak kilo vermeye yardımcı olduğundan ve bu iştahı azaltarak kilo vermeye yardımcı olduğundan, kilo verme yolunda kalmak için ideal bir yoldur. Kalori tüketimini azaltmak Yulaf ezmesi, süt, yumurta, peynir ve fıstık ezmesi sağlıklı, protein açısından zengin bir kahvaltının parçası olarak tüketilebilecek başlıca besinlerden bazılarıdır.

Nasıl hızlı kilo verilir

Vücudu hızlı ve zor adımlar atmadan inceltmek şu yollarla mümkündür:

  • Her gece yeterince uyu
  • Direnç egzersizleri yapın
  • Aralıklı oruç uygulayın
  • Daha fazla sebze ye

Her gece yeterince uyuyun:

Düzenli bir uyku programı belirlemek ve buna bağlı kalmak kilo vermede önemli bir faktördür, bu nedenle uykuyu iyileştirmek ve kilo vermek için yatmadan önce dikkat dağıtıcı unsurları azaltmanın yanı sıra günde en az 7-8 saat uyumalısınız. .

Direnç egzersizleri yapmak:

Direnç egzersizleri, kas inşa etmek ve gücü artırmak için bir tür kuvvete karşı çalışan, metabolizmayı iyileştirerek daha hızlı kilo vermeyi sağlayan fiziksel aktivitelerdir ve spor salonuna gitmek veya bu egzersizleri yapmak mümkündür. evde.

Aralıklı oruç uygulaması:

Bu, günün belirli saatlerinde yemek yiyerek yapılır ve böylece tüketilen kalori miktarı azaltılarak kilo vermeye yardımcı olabilir.

Daha fazla sebze yiyin:

Sebzeler, birkaç kalori karşılığında vitamin, mineral, antioksidan ve lif sağladıkları için inanılmaz derecede besleyici besinlerdir.Sebze alımını artırmak için garnitürlere bir veya iki porsiyon daha yerleştirilebilir. veya salatalar, sandviçler ve atıştırmalıklar.

 

Diyet yapmadan hızlı kilo nasıl verilir?

Hızlı bir şekilde kilo vermek ve incelmek için sert bir diyet uygulamamalısınız.Diyet yapmadan da ince bir vücuda kavuşmak için yapmanız gereken bazı adımları takip etmek mümkündür ve aşağıda bu adımlardan bazıları yer almaktadır:

  • Her gün kahvaltı yap
  • Sıvıları akıllıca seçin
  • Daha fazla meyve ve sebze yiyin
  • artan hareket
  • Daha fazla protein yiyin

Her gün kahvaltı yapmak: 

Birçok kişi kahvaltıyı atlamanın kalori alımını azaltmanın doğru bir yolu olduğunu düşünür, ancak gün boyunca daha fazla yemek yemeye başlarlar, ancak düşük kalorili bir kahvaltı yenmelidir, bu nedenle meyve ile tam tahıllar denenebilir. Ve güne hızlı, besleyici bir başlangıç ​​için az yağlı süt ürünleri.

Sıvıları akıllıca seçin:

Şekerli içecekler çok fazla kalori içerir, ancak katı yiyecekler gibi açlığı azaltmazlar, bu nedenle susuzluk su, yağsız süt veya az miktarda %100 şekersiz meyve suyu içilerek giderilebilir.

Daha fazla meyve ve sebze yiyin:

Gün boyunca çok miktarda düşük kalorili meyve ve sebze yemek, yüksek miktarda yağ ve kalori içerebilecek diğer yiyecekleri yememeye yol açar.

Artan hareket:

Burada egzersiz yapmak gerekli değildir, ancak telefonda konuşurken yürüyüşe çıkmak veya TV izlerken yerinizde yürümek gibi normal hareketi arttırmak için gerekli olan bir hareket kullanmak mümkündür. pedometre, böylece kalıcı bir teşviktir.

Daha fazla protein tüketin: 

Her öğüne protein eklemek ve onu ara öğün olarak

tüketmek, tokluk hissinin daha uzun süre korunmasına yardımcı olacak ve böylece aşırı yeme olasılığını azaltacaktır.

Egzersiz yapmadan hızlı bir şekilde nasıl kilo verilir?

Egzersiz yapmak pek çok insan arasında popüler olmayabilir, ancak vücutlarını inceltmek isterler ve bu, günlük rutinlerinde bazı değişiklikler yaparak yapılabilir, örneğin:

  • Daha fazla protein yiyin: çünkü daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar.
  • Uyku programını düzeltin:  Çünkü iyi bir uyku, açlık hormonlarının dengesinin korunmasına yardımcı olur.
  • Şekerli yiyecekler almamak: Çaba harcamadan kilo vermek için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir.
  • Evde daha fazla yemek pişirin: Paket yemekler, evde hazırlanan yiyeceklerden daha yüksek miktarda sodyum, doymuş yağ ve kalori içerir.
  • Daha fazla su için: Yemekten yarım saat önce yaklaşık yarım litre su içmek açlığın azalmasına yardımcı olur ve gün boyunca içmek günde yakılan kalori sayısını artırır.

 

İskur Vip

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.