Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Hemşirelik bölümleri nelerdir?

Hemşirelik bölümleri nelerdir?
REKLAM ALANI

Hemşirelik bölümleri nelerdir?

Hemşirelik Bölümleri

  • Cerrahi ve dahili hemşireler.
  • Yoğun bakım hemşireleri.
  • Anestezi sonrası bakım hemşireleri.
  • NICU veya PICU hemşireleri.
  • Onkoloji hemşireleri.
  • Sinirbilim hemşireleri.
  • Doğum ve jinekoloji hemşireleri.
  • Ağrı yönetimi hemşireleri.
  • Romatoloji hemşireleri.

Pek çok kişi hemşireliğin hafif mesleklerden biri olduğunu ve değer verilmediğini, bölümü olmayan ve sadece hemşire kadrosu olan mesleklerden biri olduğunu düşünür, ancak bu kesinlikle doğru değildir. Gerçekten de hemşirelik mesleği en çok ihtiyaç duyulan ve asla küçümsenmeyen mesleklerden biridir.

Genel tıp meslekleri söz konusu olduğunda hemşire ve doktor ayrılmaz bir bütündür bu nedenle hemşirelik mesleklerinin birçok avantajı vardır bu nedenle hemşirelik kadrosunu asla dışlamamak gerekir. ve her mesleğin avantajları vardır ve herkesin hemşire olmak için gönüllü olabileceği üniversite ve kolejlerde geçmiştekinin aksine, hemşirelik artık öğretilmekte ve dolayısıyla temel alınmaktadır.

Her meslek ayrıntılı olarak incelenir, böylece küçük hemşireden bölüm başkanına kadar olan dereceyi aşamalar halinde görebilirsiniz.

Aşağıda, uzmanlık alanlarına göre bu uzmanlıklara daha yakından bakacağız başlıyoruz…

Cerrahi ve dahiliye hemşireleri:

Dahiliye ve cerrahi hemşireliği en yaygın hemşirelik türlerinden biri olarak kabul edilir ve bölümün önemi ve zorluğu nedeniyle yeni olmasına rağmen çok sayıda mezun vermektedir. Hemşirelik Yüksekokulu hemşireliği, bu bölümde 5-7 numaralı hastalara bakan cerrahi hemşireleri de dahil olmak üzere erkek ve kadın hemşireleri gördüğümüz için güvenilir bir iş haline geldi. Gün boyunca, ilaç planları ve randevulardan gerekirse yara değişikliklerine kadar her şeyi ve ardından her şeyi belgeliyorlar. ihtiyaçları en zor olanlardan biridir.

Yoğun Bakım Hemşireleri:

Yoğun bakım hemşireleri yoğun bakım hemşireleridir çünkü işleri genellikle ciddi yaşamı tehdit eden sorunları olan kişilerin yoğun bakım odasındadır ve tüm bunlara rağmen hemşireler ileri bir hemşirelik derecesi gerektirmez. Ek bir sertifikanın bile çalışabileceğini kanıtlayan bir sertifikaya sahip olması gerektiği tespit edildiğinden ilerlemek isteyen birçok hemşire var. Kariyerinizi ilerletmek, idari bir derece kazanmak, bir hastaneci olmak ve sertifika almak için çok çalışın. CCRN Deneyimi Bu, hemşireliğin en az yaygın olan kısmıdır ve zorluğu nedeniyle yoğun bakım hemşirelerine yüksek talep vardır.

Anestezi Sonrası Bakım Hemşiresi:

Bir Anestezi Sonrası Bakım Hemşiresi, PACU’da hastaları ameliyathanede anesteziden iyileşirken ve ardından hasta, Anestezi Sonrası bakım personeli tarafından uyandırılıncaya kadar ziyaret etmek ve onlara yardımcı olmak için çalışır. Hava yolu obstrüksiyonu, hekim tarafından yerleştirilen kateterin ağrısı ve boşalması, cerrahi yara komplikasyonları gibi komplikasyonlar anestezi sonrası bakımın önündeki en büyük engellerdir.

NICU veya NICU hemşireleri:

Bu birim Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesidir, kelime anlamı olarak kreşteki Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, doğumdan sonra veya doğum sonrası komplikasyonlarda bebeklerin kabul edildiği yerdir. belirtilen doğum tarihinden önce doğmuşsa çocuk yoğun bakım ünitesi de var ama iki ünite arasında farklar var yani yenidoğan yoğun bakım sadece yeni doğanlarla ilgilenirken çocuk yoğun bakım genel bir ünite. Genellikle 17 yaşına kadar olan çocukların tedavi edildiği servis, ne konuşacağını bilemeyen genç hastaları tedavi ettiği için en hassas servis olarak kabul edilir ve hemşire açısından tam bilgi sahibi olmayı gerektirir.

Onkoloji Hemşiresi:

Onkoloji hemşireleri kanser hastalarına bakar ve kapsamlı günlük bakım sağlar. Bir onkoloji hemşiresi, hastanın ailesini ve hastanın durumuna göre hastayla nasıl başa çıkılacağını eğitmek için çalışır. Hastalıklarını ve tedavi sürelerini yönetmek, yemelerine ve içmelerine izin vermek, hatta evlerini ziyaret ve dışarı çıkmaları, hastayı etkileyebilecek duygular vb. Birçoğu gelişmiş hemşirelik sertifikası gerektiren çeşitli jinekolojik onkoloji, palyatif bakım ve hatta teşhis ve hastalık önleme alanlarında erken uzmanlık.

Nöroloji Hemşireleri:

Nöroloji hemşireleri sinir sistemi ile ilgili tüm durumları tedavi eder, bu nedenle hemşireler travma veya Parkinson ve ensefalit gibi hastalıklara bağlı omurilik rahatsızlığı olan hastaları tedavi eder. ve epilepsi, multipl skleroz ve dolayısıyla patoloji bölümünün hemşire kadrosu, tedavi planlarının geliştirilmesinden ebeveynlerin rehabilitasyonuna vb. günlük bakım hizmetlerinin eksiksiz olarak sağlanması için çalışmaktadır.

Doğum ve jinekoloji hemşireleri:

L&D Hemşire olarak da bilinen Kadın Hastalıkları ve Doğum hemşireleri, anneleri aktif doğumla nasıl başa çıkacaklarını, ağrıyı azaltmak için ne yapmaları gerektiğini, doğum için uterusun genişlemesini ve hatta ebeveynlikle nasıl başa çıkacaklarını eğitir ve öğretir. Anneye bebeği nasıl emzireceğini, bebeğin pozisyonunu, memeyi nasıl düzgün tutacağını, yıkanması gerekip gerekmediğini ve farklı ağlamaların anlamlarını öğreterek evde doğum. emzirmek, kızmak veya uykulu olmak istemek.

 

Ağrı Yönetimi Hemşiresi:

Ağrı yönetimi hemşireleri, akut ve kronik ağrıyı yönetmek için hastalarla çalışır. Hemşireler, hastanın yaşadığı ağrıyı tanımlar ve ardından bir dua planı yazmak için doktorla iletişim kurar. Hemşirelik bunu yapabilir çünkü iş teklifleri veya talepleri için talep yoktur, ancak bazen ileri düzey sertifika gerektirmesi dışında tüm bölümlerde örtüşen bir bölüm olarak kabul edilir.

Romatoloji Hemşireleri:

Romatoloji hemşireleri, artrit, lupus, romatoid artrit, polimiyozit, Lyme hastalığı, spondilolistezis ve kas-iskelet sistemi ve fibromiyalji gibi romatizmal rahatsızlıkları olan hastalarla çalışır. Burada romatizma, hastayla ilgilenmek, ilgilenmek, ağrılarını yönetmek, hastalıkla nasıl başa çıkılacağı konusunda hastaya gerekli bilgileri vermek, kan tahlillerini yaptırmak, doktora söylemek demektir. .

İskur Vip

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.