Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Çocuklarda ağız kokusunun nedeni nedir?

Çocuklarda ağız kokusunun nedeni nedir?
REKLAM ALANI

Çocuklarda ağız kokusunun nedeni nedir?

Bir çocuğun ağız kokusu, net bir sebep olmadan aniden ortaya çıkar ve bu, annenin çocuğun ağız kokusunun nedenini araştırmasını sağlayacaktır, bunu web sitemizde tartışacağız ve nasıl yapılacağını göstereceğiz. İşte çocuklar için daha fazlası…

Çocuklarda ağız kokusu nedenleri

Çocuklarda ağız kokusunun en önemli nedenlerini aşağıdaki noktalardan netleştirebiliriz.

Kötü ağız ve diş hijyeni:

Bu, diş fırçalarının dişler arası boşlukta protein veya yiyecek parçacıkları üzerinde çoğalan ve yemek artıklarının neden olduğu ve ağız kokusuna neden olan bakterilerden kurtulamamasının yaygın nedenlerinden biridir.

Periodontal hastalık:

Diş eti iltihabı, çocuklarda ağız kokusuna neden olan iltihabi bir hastalıktır. Uygun bakım eksikliği nedeniyle çocukların enfeksiyon ve diş eti hastalığına yakalanabileceği yerler. Ayrıca diyetindeki yüksek şeker içeriğinden veya kötü diş hijyeninden de kaynaklanabilir.

Diyet:

Sarımsak ve soğan gibi bazı yiyecekler çocuklarda ağız kokusuna neden olabilir. Düşük karbonhidratlı, ketonlu ürünler, yüksek proteinli diyet veya düşük karbonhidrat alımı ile ilişkilidir.

Ketonlar, belirli besin kaynaklarının eksikliğinden dolayı yağın parçalanması sonucu oluşan maddelerdir.Sonuç olarak ketonlar kanda birikir ve kullanılmayan ketonlar soluduğumuz hava yoluyla vücuda salınır. aseton benzeri koku. Yetersiz beslenme çocuklarda kötü ağız hijyenine ve ağız kokusuna neden olabilir.

Sağlık ve hastalık koşulları:

Sinüzit, mevsimsel alerjiler ve bademcik iltihabı ağız kokusuna neden olabilir ve gastroözofageal reflü hastalığı olan bazı çocuklarda ağız kokusu gelişir.

diş çürüğü:

Ayrıca, bir diş çürüdüğünde, ağız ve dil yüzeyinde mikroorganizmalar birikir.

Bu, dişlerin ve diş etlerinin köklerinde hoş olmayan ağrıya neden olan ve çocuğun nefes almasını kötüleştiren küçük apselerin oluşumuna yol açar.

 

Çocuklarda ağız kokusu tedavisi

Çocuklarda ağız kokusunun nedeni ağız, burun ve dişlerde artan bakteri aktivitesinin sonucudur.

Alerjiler, soğuk algınlığı ve kronik sinüzit burun tıkanıklığına neden olabilir. Çocuklarda ağız kokusunun ana nedenlerinden biri bununla nasıl başa çıkılacağıdır.

Bu bozukluğun üstesinden gelmenize yardımcı olabilecek çocuklar:

Her şeyden önce, bir doktora görünmelisin

Ağız kokusunun genellikle kendi başına bir hastalıktan ziyade bir semptom olduğu unutulmamalıdır, bu nedenle altta yatan nedeni belirlemek genellikle ilk adımdır. Ağız Kokusu Nasıl Tedavi Edilir Diş hekiminin onları görebilmesi ve tanıyabilmesi için anneler küçük yaşta çocuklara eşlik etmelidir. Ağız kokusu nedenleri.

Doktor çocuğunuzu bir kulak burun boğaz uzmanına yönlendirebilir, ancak doktor tüm fizik muayeneleri yapmaz.Uzman genellikle kapsamlı bir muayene ve fizik muayene yapar ve çocuğunuzda sinüzit veya büyümüş bademcikler olabilir. veya dehidrasyon.

doğal yöntemler kullanın

Çocuklarda ağız kokusundan kurtulmak için yapılabileceğini bilmelisiniz, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok ev ilacı kullanılmaktadır:

maydanoz

Maydanoz, antiseptik özelliğinden dolayı doğal bir gargara olarak sınıflandırılır ve ayrıca ağız kokusuna neden olan sindirim bozukluklarını gidermeye yardımcı olur.Çocuğunuza her yemekten sonra maydanoz yaprağı çiğnemesini sağlayın.

kabartma tozu

Tüm anneler çocuklarının dişlerini karbonatla fırçalamalıdır çünkü bebeğinizin ağzında yaşayan bakteriler doğru ortamda gelişir ve ağzın asiditesi bakterilerin yaşaması için önemlidir. ve ağız kokusuna neden olan bakterileri öldürür.

narenciye

Narenciye meyvelerindeki sitrik asit, bebeğinizin ağzındaki bakterileri öldürür ve tükürük miktarını artırır, bu da genellikle turunçgilleri bebekler için ağız kokusu ilaçları listesine koyar. Portakal dilimleri gibi narenciyeleri bebeğinizin diyetine rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

baharat

Kakule ve karanfil gibi baharatlar ağız kokusunu gidermeye yardımcı olabilir, ancak bebeğiniz için çok güçlü olabileceğinden dikkatli kullanın.

Çocuğunuzun diş temizliğine dikkat edin

Bebeğinizdeki ağız kokusundan kurtulmanıza yardımcı olmak için yapabileceğiniz pek çok şey vardır, bunların en belirgin olanı bebeğinizin ağzını temiz tutmaktır, bu yüzden bunu yapmanın birkaç yolu vardır.

Örneğin: Çocuğunuzun dişlerini günde iki kez fırçalamak, dişleri diş eti çizgisi boyunca fırçalamak ve dilini bakteri temizlemek ve çürümeyi önlemek için bebek diş macunu kullanmak. Bu nedenle çocuğunuzun dişlerini sekiz yaşına gelene kadar temizlemek daha iyidir.

Diş İpi Kullanın

Dişlerinin arasından yiyecek artıklarını çıkarmak için çocuğunuzun dişlerini her gün diş ipi ile temizleyin.

Sakız Çiğneme Şekersiz sakız ağız asitliğini düzenlediği ve ağız kuruluğuna yardımcı olduğu için verilebilir… Ağız kokusu tedavisi Çocuğunuz için sakız çiğnemek, çocuğun konuşma sürecini iyileştirmeye çok iyi gelir.

İskur Vip

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.