Dolar 32,5824
Euro 34,7951
Altın 2.506,68
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Drone ile ilaçlama nasıl yapılır?

Drone ile ilaçlama nasıl yapılır?
REKLAM ALANI

 Drone ile ilaçlama nasıl yapılır?

Tarımsal üretimin en zor yöntemlerinden biri olan tarımsal ilaçlama, hastalık ve zararlıların kontrolünde önemli rol oynamaktadır. Ancak bu faydalı ve zararlı davranış, doğru kullanılmadığı takdirde insan sağlığını ve normal yaşamını tehdit edebilir. Zirai ilaçlara sıklıkla maruz kalan uygulayıcının sağlığı, dozu, uygulama şekli, süresi, koruyucu ekipman kullanımı, mevsim, hava koşulları gibi birçok faktöre bağlı olarak ilaç uygulama sonuçları da yakından ilişkilidir. . Hayatın birçok alanında drone modelleri tarımsal üretim sektöründe doğayı ve insan sağlığını korumak için hızlı, pratik ve ekonomik tarımsal ilaçlama çözümleri sunmaktadır.

 

Drone ile ilaçlamanın faydaları nelerdir?

Her geçen gün daha popüler hale gelen drone’ların kullanımı, çeşitli ekonomik ve çevresel avantajları da beraberinde getiriyor. Drone ilaçlamanın ziraat mühendisleri, teknisyenler, çiftçiler, yerel yönetimler ve tarımsal girdi üreticileri tarafından başarılı bir şekilde kullanılması, yeni kullanıcıların bu teknolojiye geçişini hızlandıracaktır. Çeşitli amaç ve amaçlar için farklı teknik özelliklerde üretilen farklı tiplerde drone’lar, ülkemizin çeşitli bölgelerinde ve her türlü tarım arazisinde görevlerini başarıyla yerine getiriyor. Drone ilaçlamanın başlıca avantajları şu şekilde sıralanabilir.

 

 

Verimliliği artırın: Tarımsal ilaçlama dronlarının kullanımı sayesinde, tarım ürünlerinin tekdüze ve dengeli bir şekilde uygulanması, hedeflenen hastalık ve zararlıların kontrolünde maksimum etkinlik sağlayabilir. Tarla, bahçe, tarlalarda bitkinin dal, yaprak, gövde, tomurcuk gibi tüm organlarına eşit ve dengeli bir şekilde ulaşan, tarımsal mücadelede daha etkin başarı sağlanmasına ve ürün kayıplarının azaltılmasına yardımcı olan bir üründür.

 

Çevre kirliliğini azaltır: Pestisitlerin ve herbisitlerin yanlış dozajları ve düzensiz dağılımları, genellikle pestisitlerin manuel olarak uygulanmasında ortaya çıkar, çevre ve insan sağlığı için önemli bir risk oluşturur. Öte yandan, profesyonel drone ilaçlama uygulamaları, daha geniş bir alana daha küçük miktarlarda pestisitlerin sürekli ve eşit şekilde püskürtülmesine olanak tanır. Drone teknolojisi, tarım kimyasallarının kullanımını azalttığı, böcek ilaçlarına sürekli maruz kalmayı önlediği ve çiftçilerin ekonomik kayıplar yaşamasını engellediği için çiftçilere özellikle yardımcı oluyor.

 

Tarımsal girdilerin maliyetini düşürür: Her çiftçinin ayrı ayrı sahip olması gereken bahçe makineleri ve tarım ekipmanları çok yüksek maliyetlere neden olabilir. Yetiştirilen ürüne ve tarım sahasının coğrafi koşullarına bağlı olarak sahip olunması gereken kırma ekipmanları, yüksek basınç pompaları, sıvı karıştırma tankları, hortumlar ve ütüler gibi çeşitli ekipmanlar, ilk yatırım ve daha sonraki bakım ve onarım maliyetlerine neden olmaktadır. Ancak tarımsal drone teknolojisi sayesinde tarla büyüklüğüne göre tüketim bazlı hizmet satın alma sistemi kullanılarak uygun fiyata daha etkili ilaçlama uygulamaları yapılıyor. İşçilik, sabit kıymet amortismanı ve işletme maliyetleri gibi birçok girdi kaleminde azalma olmasına rağmen; Bakım, onarım ve yedek parça yükümlülükleri de kaldırılmıştır.

 

Drone ile ilaçlama nasıl yapılır?

Etüd edilen tarım arazileri hastalık, zararlı, sulama verimliliği, bitkilerin gelişme sürecindeki durumu ve eksiklikleri ön etüdü yapılarak incelenir. Uygulama alanı ve bahçede kullanılan ilaç, üreticinin talimatlarına göre azaltılmış dozda hazırlanır ve drone üzerindeki sıvı kabına dökülür. Atmadan ve atlamadan tüm alanı tarayan Zirai İlaçlama Havuzu, GPS teknolojisini kullanarak her tarlaya aynı miktarda ilaçlama yaparak işi bitiriyor. Daha hızlı, daha ekonomik ve insan sağlığı açısından daha güvenli olan bu uygulama sayesinde verimlilik kayıpları azaltılmaktadır.

Bir drone uçağı kaç litre alır?

Zirai ilaçlama drone’ları kullanım alanına göre farklı kapasitelerde sıvı tankları bulundurabilmektedir. Günümüzde en yaygın kullanılan sprey dronlar 10, 20 ve 30 litrelik sıvı tanklarına sahiptir. İHA teknolojisinin gelişmesi ve gelişmesi sayesinde, kullanıcıların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için yeni ve yüksek yetenekli püskürtücü İHA modelleri ortaya çıkmıştır. Tarım alanınız için en iyi tarım drone’unu Baybars ürünlerinden seçebilirsiniz.

İskur Vip

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.