Dolar 32,5866
Euro 34,8084
Altın 2.509,62
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Robot nedir? Kullanıldığı alanlar nelerdir?

Robot nedir? Kullanıldığı alanlar nelerdir?
REKLAM ALANI

Robot nedir? Kullanıldığı alanlar nelerdir?

Robot, programlama yardımıyla bir dizi eylemi gerçekleştiren ve doğrudan insanlar veya bilgisayar programları tarafından kontrol edilen mekanik bir makinedir. Her robotun belirli bir rolü ve konsepti vardır. Mayınları tespit etmek ve işlemek, nükleer reaktörleri ve radyoaktif atıkları yok etmek gibi karmaşık, zor bir iş ve bazen insanlar için çok tehlikeli olabilir. Robotlar Muazzam hız gerektiren endüstrilerde çeşitli üretim operasyonları ve zahmetli görevler gerçekleştirir. ve kesinlik.

Robot kelimesinin kökeni

Çekçe’de zor ve yorucu iş anlamına gelen “robot” kelimesinden gelir ve 1920 yılında Josef Čapek tarafından robot isminin icadından sonra insanlar arasında popüler olmuştur. Oyun yazarı kardeşi Karl Čapek’in oyununda yaşayan makineleri tanımlamasına ve adlandırmasına yardımcı olur (İnsanların ve Dünyanın Mekanizmasının İllüstrasyonu). O oyundan sonra “Robot” terimi insanlar arasında popüler hale geldi, tüm araştırmalarda ve bilimsel literatürde yaygın olarak yayıldı ve hatta ismine bile ulaştı.Bilim kurgu filmleri.

Robot kullanımı ve kapsamı

Robotlar insanları sadece tehlikeli işlerden korumakla ve birçok günlük işi yapmalarına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda şirketlerin küçülmesine de katkıda bulunur, özellikle zor görevler için insanların zaman ve emekten tasarruf etmesini sağlar. ‘ işgücü ikamesinden kaynaklanan çeşitli faydalar ve maliyetler sağlar.

Tıbbı Robot

Robotların tıbbın çeşitli alanlarında kullanımı, 34 yıl önce tıbbi robotların doktorlara ve sağlık profesyonellerine uyacak ve onları destekleyecek çeşitli şekillerde tasarlanmasıyla başladı. hastaneler. Belirli görevleri yerine getiremeyen yaşlılara yardımcı olmak için robotların rehabilitasyonu. Robot bios, insanların ve hayvanların genel bilişini taklit edebilir. Robotik telepresence. Hastaya eşlik eden, duygularını onunla paylaşan, sağlık sorunları olması durumunda hastayı uyaran refakatçi robot. Son Corona krizi sırasında robotik dezenfeksiyon, ziyaretçilerin belirli alanlara dezenfekte edilmesine katkıda bulundu.

Teşhis yardımı

Tıbbi robotlar, hasta yardımı, muayene ve teşhis için uzak yerlere seyahat etme ihtiyacını azaltır ve robotun böyle bir süreçteki rolü, doktorun hastadan soru sormasına, almasına ve hastadan soruları yanıtlamasına yardımcı olmaktır ve tedavi reçete edebilir. doktorların müdahalesi olmadan ve tüm bu görevler doktor ve hasta ile aynı yerdedir.

Cerrahide yardım

Tıbbi cerrahi robotlar, yüksek hassasiyet ve dikkat gerektiren karmaşık operasyonları gerçekleştirmek için cerrahların yardımıyla uzaktan çalıştırılır ve cerrahi robotun popüler bir örneği, doktorlar tarafından kullanılan gelişmiş (3DHD) teknolojisine sahip son derece gelişmiş robotik koldur.  Robotlara uzaktan kumanda sağlandıktan sonra, onları sürecek Robot, çalışma alanının tüm önemli ayrıntılarını içerir ve onları yüksek hassasiyetli ve benzersiz teknikler kullanarak artırılmış gerçeklikte bilgilendirir.

Özel ihtiyaçları olan insanlara yardım etmek

Özel ihtiyaçları olan insanlara ve yaşlılara yardım etmek için tasarlanmış robotlar, kalp krizi, felç, beyin ve omurilik hastalıkları olan insanlara hızla uyum sağlamak üzere programlanmıştır. . veya sinirler ve motor fonksiyon, biliş ve motor koordinasyona katkıda bulunur.

Eğitimde Robotlar

Deneyler ve bilimsel çalışmalar, çocukluktan itibaren eğitici robotlar ve yapay zeka ile öğrenmeye başlayan çocukların, geleneksel yöntemlerle yetiştirilen çocuklara göre daha iyi anlama ve düşünme esnekliğine sahip olduklarını kanıtlamıştır. daha yaratıcı ve gelişen fikirler.

Askeri Alanda Robotlar

Zamanımızın askeri robotu, dronların yanı sıra robotlar ve modern silah grupları tarafından temsil edilen oldukça gelişmiş bir silahlı birimdir. Robotların orduyu ve donanmayı gelişmiş teknikler ve silahlarla destekleyebildiği ve düşmanlarla yüzleşebildiği için orduya girmesi büyük bir değişiklik.

 

Robotların dezavantajları

İnsanların hareketsizliğini ve tembelliklerini etkileyerek robot kullanımına aşırı bağımlılık nedeniyle erken emekliliğe yol açmaktadır. Robotlar yaşam ve ölüm açısından insanlardan farklıdır.Ölümsüz robotlar ölmezler ve belirli bir yaşları yoktur bu yüzden her an her işi yapabilirler bu da insan emeğinin geleceğini olumsuz etkiler.

Bu, özellikle hassas işler için makinelere olan bağımlılığı artıracaktır.

Bilim adamları, insan özelliklerinin ortadan kalkması ve yerini makine ve makinelerin alması beklendiğinden, robotların gelişiminin ve sayılarının artmasının gelecekte yaşam, doğa ve çevre üzerinde olumsuz ve ciddi bir etkisi olacağına inanmaktadır. oksijene gerek yok.

Robot yapımının fazla zaman almaması, insanların çoğalmak ve büyümek için belirli bir zamana ihtiyacı olması ve herhangi bir zamanda hızlı ve sürekli robotlar yapılabilmesi nedeniyle robot sayısının insan sayısına göre artması beklenmektedir zamanla

Birçok insan robotların işyerinin baş belası olduğuna ve inanılırsa kitlesel işsizliğe yol açacağına inanırken, diğerleri robotların insanların faydasını ve mesafesini azaltacağına ve sorunların düzgün bir şekilde çözülmesine yardımcı olacağına inanıyor. doğal bir insanla karşı karşıya. Robotların bir lütuf mu yoksa bir lanet mi olduğunu düşünüyorsunuz? Sitemize konu ile ilgili yorum atabilirsiniz!

İskur Vip

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.